19. јул 2013.

21 & Over - Potpuno punoletan

Ako želite lud provod, a da ne napuštate vašu fotelju, onda je ovo film za vas. Uostalom, već viđena pijanka koju su momci iz Hangovera odavno doktorirali. "21 & Over" je film koji se gleda i zaboravlja istog trenutka kada se film završi.


Film prati tri najbolja prijatelja, Milera (Miles Teller), Kejsija (Skylar Astin) i Džef Čanga (Justin Chon), koji u režiji Jon Lucasa i Scot Morrea (tvorci Hangovera) preživljavaju sve ono najgore što jedan mamurluk sa sobom nosi. 

Džef Čang (namerno pišem njegovo prezime, pošto momci iz filma drugačije ne znaju da ga nazovu, sem punim imenom i prezimenom, time naglašavajući njegovu nacionalnost) je momak koji je upravo napunio 21 godinu, i konačno postao muškarac. NJegovi najbolji prijatelji (Miler i Kejsi) dolaze kod njega za rođendan, i iako Džef Čang objašnjava da sutradan ima važan poslovni sastanak, njih dvojica ga izvode u grad, gde se Džef Čang urniše od pića, te, naravno, tako nastaje cela priča filma.

Miler, Džef Čang i Kejsi

Džefov otac je iskopmleksirana ličnost koja prisiljava Džefa radi stvari koje ne voli. NJegovi prijatelji to tek saznaju na samom kraju filma, usput se upoznajući sa mračnom stranom Džefovog života (napustio je školu, priveden je zbog pokušaja ubistva, pokušao je samoubistvo itd, itd...). Miler i Kejsi zapadaju u težak problem kada, nakon desetak promenjenih barova, shvate da ni sami više ne znaju gde se nalaze, i da je prosto nemoguće naći Džefovu kuću. Svejedno, moraju ga vratiti do sedam ujutru, kada će njegov otac doći i odvesti ga na razgovor.

Nikol sa ekipom

Kejsi upoznaje devojku svog života - Nikol (Sara Wight), sa njom odlazi na putovanje u Južnu Ameriku, Miler se vraća na koledž, a Džef Čang, nakon što je rekao ocu da ne želi da ga više pritiska, i da ne voli medicinu i posao koji mu je otac naložio, postaje kantautor u nadi da će jednog dana postati svetska zvezda.

Sve u svemu, jednom rečju "The Hangover". Neoriginalnost filma vidi se u svakoj sceni, ali moram priznati da sam se par puta baš nasmejao, i to konkretno Džefu, kada, obučen u roze brushalter sa plišanim medvedićem zalepljenim za njegov penis, trči niz ulicu, dok ga drugovi jure. Da, takođe mi se "dopalo" kako su Srbi predstavljeni u ovom filmu. Kao džinovske gorile, bez grama mozga, obučeni u Nike trenerke preko kojih pada zlatno lanče... Takođe filmom obiluju scene u kojima glavni likovi vode rasističke razgovore, i na taj način pokušavaju da zabave publiku... Neuspešno...


Omiljeni citat (kao da ih je bilo mnogo dobrih XD ): 
Casey: I don't know man, aren't we a little old to be doing the whole musical festival thing?
Miller: I don't know Casey, are we too old to have fun times.
Casey: [Thinking] No.

Trejler za film možete videti ovde: 



Ovom filmu dajem ocenu 5,5/10.

Ako imate vremena na pretek, a "The Hangover" vam se mnoooogo dopao, i obožavate filmove sa ovakvom temom, slobodno pogledajte. Uostalom, preskočite ga slobodno. :)